SÜDGE Nedir?

SÜDGE Eğitimi Nedir? Başvuru Nereye ve Nasıl Yapılır? 2023

SÜDGE Ders Notları

Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Ders Notları 2023-2024

SÜDGE Ücreti Ne Kadar? Nereye Ödenir?

2023 Yılı SÜDGE Ücreti Ne Kadar? Nereye Ödenir?

Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular 2023-2024

Tüm Yıllarda Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular 2023-2024.

Yeni Konu
0
Konuyu Beğen
2023 Yılı SÜDGE Ücreti Ne Kadar? Nereye Ödenir?
Yazar Mesaj
SÜDGE 2023 Yılı Ücreti Ne Kadar? Sürücü davranışlarını Geliştirme Eğitimi 2023 yılı ücreti uygulamaya başlandı. Yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle SÜDGE ücreti geçen yıla göre %100 ün üstünde artırıldı. Şubat ayında Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından şubat ayı içinde belirlenip mart ayından itibaren uygulanmaya başlanan 2023 SÜDGE ücretini yatırmadan eğitime başlanamamakta.

SÜDGE Eğitim ücretini 2023 yılı için 6375 TL.
Sağlık bakanlığı tarafından il sağlık müdürlüklerinde verilen SÜDGE alkolden ehliyetini kaptıran vatandaşlarımızın ehliyetini yeniden alabilmek için girmek zorunda oldukları eğitimdir. SÜDGE eğitimi karşılığında ayalar il sağlık müdürlüğü hesaplarına her yıl belirlenen eğitim ücretini yatırmak zorundalar. 2022 Yılı için SÜDGE ücreti 2860TL idi. tahminimize göre bu miktar yeniden değerleme oranı olan %136 civarında artacaktır. Eğitim ücretini (2023 yılı için 6375 TL.)

Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Müdürlüğümüz Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Birimi tarafından yürütülmektedir.

Sürücülerin, sürücü belgesinin geri alındığı tarihten itibaren 12 ay içerisinde sürücü davranışlarını geliştirme eğitim merkezine müracaatları zorunludur. Bu süre içinde aşağıdaki belgeler ile birlikte Müdürlüğümüze başvurulur;

Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Bilgilendirme

Gerekli Belgeler

a) Eğitim programına katılma isteğini belirten dilekçe,

b) Trafik zabıtası tarafından düzenlenen sürücü belgesi  veya geri alma tutanağı  örneği (eğer yoksa Sürücü Sicil Kaydı)

c) Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,

d) 1 adet fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş).

e) Eğitim ücretini (2023 yılı için 6375 TL.)

(Eğitim ücreti, Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi (SÜDGE) eğitim ücreti adı altında ve Sürücünün adı – soyadı yer alacak şekilde yatırılacaktır. EFT ile işlem yapan sürücüler için, Alıcı adı: ‘…… Kurumlar Döner Sermaye Saymanlığı’ Alıcı hesap rumuzu : ……. İl Sağlık Müdürlüğü’ olarak belirtilmelidir. Ücretin EFT ile yatırılması durumunda banka şubesinden imzalı, mühürlü dekont alınması gerekmektedir.
Biz Üç Kişiyiz Ben Keyfim Ve Kahyası

Bu Konudaki Mesajlar
2023 Yılı SÜDGE Ücreti Ne Kadar? Nereye Ödenir? - tarafından sudge - 09-12-2023, 02:26 PM

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

tiktok takipçi satın al takipçi satın al instagram takipçi satın al, instagram takipçi satın al instagram takipçi satın al