SÜDGE Nedir?

SÜDGE Eğitimi Nedir? Başvuru Nereye ve Nasıl Yapılır? 2023

SÜDGE Ders Notları

Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Ders Notları 2023-2024

SÜDGE Ücreti Ne Kadar? Nereye Ödenir?

2023 Yılı SÜDGE Ücreti Ne Kadar? Nereye Ödenir?

Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular 2023-2024

Tüm Yıllarda Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular 2023-2024.

Yeni Konu
0
Konuyu Beğen
Ankara SÜDGE Eğitimi Başvuru ve iletişim Bilgileri
Yazar Mesaj
Ankara SÜDGE Eğitimi Başvuru ve iletişim Bilgileri 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 48/5 Maddesinin, 4785 sayılı Kanunla değişik 5.fıkrasına dayanılarak Sağlık Bakanlığınca hazırlanan ve 14.09.2004 tarih ve 25583 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Sürücü Davranışlarını Geliştirme Yönetmeliği” gereğince, 2(İki) kez alkollü olarak araç kullanmaktan dolayı hakkında işlem yapılan kişiler “Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi”’ne tabi tutulurlar.

Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Bilgilendirmesi;

Alkollü olarak 2. kez araç kullandıkları belirlenenlerin ehliyetlerini geri almaları için katılması ve başarılı olarak tamamlaması zorunlu bir eğitimdir.
İlgili Kanun ve Yönetmelik gereği ehliyeti 2 yıllığına geri alınanlar, ehliyeti geri alınma tarihinden itibaren 1. yılı tamamladıktan sonra eğitime başvurabilir.
Eğitim Programından önce katılımcılar, psikolojik, fizik ve psikiyatrik muayene ve testlere tabi tutulurlar. Bu Muayene sonucunda eğitime katılması uygun görülenler eğitime alınırlar. Muayenelerde yada eğitim sırasında katılımcılar tetkik ve belirleme amacıyla heyete sevk edilebilirler.
65 yaşın üzerindeki başvurularda resmi kurul sürücü olur heyet raporu istenir.

SÜDGE eğitiminin amacı; alkolün vücuttaki etkisi ile alkollü araç kullanmanın risklerini öğrenmek ve farkına varmak. Alkollü iken araç kullanmama konusunda tutum ve davranış değişikliği kazandırmaktır.
Eğitim Programı gerekli belgeleri tamamlayarak kayıt yaptıran 12 kişilik gruplar halinde açılmaktadır. Başlama tarihi hakkında mektupla yazılı bilgi verilmektedir.
Eğitim 2 bölümdür.
bölüm 6 hafta sürmekte olup, haftada bir, yarım gün 4 saat uygulanır. Hafta içinde saat 09.00-13.00 veya 13.00-17.00 arasındadır.
bölüm ise 6 haftalık 1.bölüm tamamlandıktan sonra başlayan 2 aylık izleme süresidir.
Eğitim değerlendirmesinde, sürücünün derslere aktif katılımı, derslerdeki tutum ve davranışları, verilen çalışmaları yerine getirmeleri, yazılı sınav puanı ve eğitimcilerin sürücüler hakkındaki görüşleri kullanacaktır. 2.bölüm yani izlem sürecinde eğitimciler ile katılımcılar bir araya gelecek, çeşitli yöntemlerle eğitimin amaçlarının gerçekleşip gerçekleşmediği kontrol edilecektir. 2 bölüm birlikte olumlu sonuçlanırsa katılımcıya SÜDGE’yi tamamladığına dair belge verilecektir.
Eğitim programına kesintisiz devam edilmesi şarttır. Devamsızlık yoktur. Herhangi bir sebeple devamsızlık yapan sürücünün eğitimi geçersiz sayılır ve bir sonraki eğitim programına devam ettirilir. Tüm derslere, uygulamalara, kontrollere katılım mecburidir.
Derslere alkolsüz gelmek esastır. Aksine durum belirlendiğinde sürücünün eğitimle ilgisi kesilir. Derslerde verilen ödevler yapılacaktır. Eğitim süresince ehliyetsiz araç kullanmak yasaktır. Aksine hareket edenler eğitimden çıkarılır.
Derslerde gizlilik ilkesine uyulacaktır. Katılımcıların kimlik ve kişilik bilgileri, katılımcılar ve eğitimciler tarafından gizli tutulacaktır.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü İletişim Bilgileri:

Adres : Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Bağdat Cd. No:62, 06105 Yenimahalle/Ankara
Santral : 0312 592 44 00
Fax : 0312 592 45 46
E-Posta : ankara@saglik.gov.tr

HALK SAĞLIĞI BAŞKANLIĞI SANTRAL : 0 312 508 40 00

SÜDGE Kayıt İçin Gerekli Belgeler;

Emniyet veya Jandarmadan SÜDGE’ye katılım için yazı,
Sürücü Belgesi Geri Teslim Tutanağının sureti,
5 adet fotoğraf,
Nüfus cüzdanı fotokopisi,
Eğitim ücretini (2.860 TL.) (2022 yılı için ) yatırdığına dair belge.

Banka Hesap Numarası:

Ankara Sağlık Kurumları 1.Nolu Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğü

T.C.Ziraat Bankası (Ulus Heykel Şubesi)

1233-34572747-5004 Nolu Hesap

İletişim Bilgileri:

Tütün ve Madde Bağımlılığı İşleri İle İlgili Şube Müdürlüğü

Adres : Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Bağdat Cd. No:62, 06105 Yenimahalle/Ankara
Santral : 0312 592 44 00
Fax : 0312 592 45 46
E-Posta : ankara@saglik.gov.tr
Biz Üç Kişiyiz Ben Keyfim Ve Kahyası

Bu Konudaki Mesajlar
Ankara SÜDGE Eğitimi Başvuru ve iletişim Bilgileri - tarafından sudge - 09-15-2023, 06:28 AM

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 2 Ziyaretçi

tiktok takipçi satın al takipçi satın al instagram takipçi satın al, instagram takipçi satın al instagram takipçi satın al