SÜDGE Nedir?

SÜDGE Eğitimi Nedir? Başvuru Nereye ve Nasıl Yapılır? 2023

SÜDGE Ders Notları

Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Ders Notları 2023-2024

SÜDGE Ücreti Ne Kadar? Nereye Ödenir?

2023 Yılı SÜDGE Ücreti Ne Kadar? Nereye Ödenir?

Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular 2023-2024

Tüm Yıllarda Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular 2023-2024.

Yeni Konu
0
Konuyu Beğen
SÜDGE Eğitimi İçin Kaç Gün Sonraya Randevu Veriliyor ?
Yazar Mesaj
İlk alkol kullanmadan dolayı ehliyetlerine el konulma süresi 6 aydır. Daha sonra ikinci kez el konulma süresi 2 yıldır. 2 yıl sürücü belgelerine el konulan sürücüler tekrar ehliyetlerini alabilmeleri için İl Halk Sağlığı Müdürlükleri tarafından düzenlenen SÜDGE (Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi) başarılı olmaları gerekmektedir.

Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi randevuları bazı illerde 6 ayı bulmaktadır.

Alkol nedeniyle ehliyetine el konulan ve tekrar ehliyet alabilmek için Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimine katılmak zorunda olan vatandaşlarımızı uzun süreli randevular beklemektedir. Bazı illerde 6 aya kadar randevular uzamaktadır. Sürücü davranışları eğitimi verecek eğitmen eksikliği nedeniyle kurs süreleri yeterli olmaması gibi sebeplerden dolayı 6 ayı bulan kurs kabul süreleri mevcuttur.
Kayıt işlemlerini takiben 1 – 20 gün içinde ilk görüşme için randevu verilir.

Sürücü belgesinin geri alındığı tarihten itibaren 12 ay içerisinde Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimine müracaatları zorunludur. Müracaat için aşağıdaki belgeler gereklidir;
– Eğitim programına katılmak istediğini belirten dilekçe
– Sürücü belgesi sicil kaydı
– Nüfus cüzdanı fotokopisi,
– 4 adet fotoğraf,
– Güncel eğitim ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu. (2022 yılı için 2860 TL) Eğitim ücreti, Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi (SÜDGE) eğitim ücreti adı altında ve Sürücünün adı – soyadı yer alacak şekilde yatırılacaktır.

SÜDGE 3 aşamadan oluşmaktadır.

1. Aşama: Psikiyatri uzmanı tarafından yapılan değerlendirme görüşmesi
(İlk Görüşme)
Kayıt işlemlerini takiben 1 – 20 gün içinde ilk görüşme için randevu verilir. Görüşmeden
başarılı olan sürücüler 2. aşamaya katılmaya hak kazanırlar.

2. Aşama: 4 haftalık eğitim süreci
• Grup eğitimi, 4 hafta boyunca haftada 1 gün aynı günlerde (4 hafta pazartesi
günleri/salı günleri vb.) yapılmaktadır.
• Grup eğitimlerinin günü ve saati kurumumuz tarafından belirlenmekte ve yapılan ilk
görüşmede sürücülere bildirilmektedir.
• Eğitimler genellikle ayın ilk haftası başlar ve dördüncü haftası biter. Sürücülerin bu
süreçten en az %70 başarı sağlaması beklenmektedir. Bu başarıyı sağlayamayan
sürücüler eğitimi tekrar ederler.
• İlgili mevzuatta ”Eğitim programına kesintisiz devam edilmesi esastır. Devamsızlık
yapan sürücülerin eğitimleri geçersiz sayılır ve bir sonraki eğitim programına devam
ettirilir.” hükmü mevcuttur. Bu nedenle tüm derslere katılmak ve derslere zamanında
gelmek mecburidir. Herhangi bir mazaret kabul edilmemektedir.
• Eğitimin değerlendirilmesinde sürücünün derslere aktif katılımı, derslerdeki tutum
ve davranışları, verilen çalışmaları yerine getirmeleri, yazılı sınav puanı dikkate
alınacaktır.
• Derslerde devamı takip için düzenlenecek imza çizelgesi düzenli olarak
imzalanmalıdır. (Gerekli durumlarda ilgililere ibraz etmek amacıyla katılımcının
nüfus cüzdanı ve benzeri resmi makamlarca verilmiş kimlik belgesini yanlarında
bulundurmaları gerekmektedir.)
• Derslere alkollü olarak geldiği tespit edilen sürücünün durumu raporla belgelenir ve
sürücü derse alınmaz.
• Derslerde gizlilik ilkesine uyulacaktır.
• Resmi tatillerde eğitim yapılmaz.

3. Aşama: Psikiyatri uzmanı tarafından yapılan değerlendirme görüşmesi
(Son Görüşme):
2. aşama eğitimi tamamlandıktan sonra 1-3 ay arasında yapılmaktadır. Görüşme tarihi
kurumumuz tarafından belirlenir ve genellikle 4 haftalık eğitim sürecinden 5-6 hafta sonra
yapılır. Son görüşme tarihleri 2. aşama sonunda sürücülere bildirilir.

Eğitim aşamalarının herhangi birinde gerekli görüldüğü takdirde sürücülerden tetkik
ve/veya sağlık raporu istenebilir. İstenen değerlendirmelerin sonucuna göre eğitim süreci
devam eder.
Sürücünün eğitimi tamamlayabilmesi için tüm eğitim aşamalarından başarılı olması
gerekmektedir. Tüm süreçlerden başarılı olup eğitimi tamamlayan sürücülerin eğitim
belgelerinin hazırlanıp sürücüye teslim edilmesi 7-10 iş gününü bulmaktadır.
Biz Üç Kişiyiz Ben Keyfim Ve Kahyası

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

tiktok takipçi satın al takipçi satın al instagram takipçi satın al, instagram takipçi satın al instagram takipçi satın al