SÜDGE Nedir?

SÜDGE Eğitimi Nedir? Başvuru Nereye ve Nasıl Yapılır? 2023

SÜDGE Ders Notları

Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Ders Notları 2023-2024

SÜDGE Ücreti Ne Kadar? Nereye Ödenir?

2023 Yılı SÜDGE Ücreti Ne Kadar? Nereye Ödenir?

Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular 2023-2024

Tüm Yıllarda Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular 2023-2024.

Yeni Konu
0
Konuyu Beğen
İstanbul’da Alkolden Alınan Ehliyet İşlemleri 2023-2024
Yazar Mesaj
Üst üste iki defa alkollü araç kullanırken Sürücü belgesine el konulan vatandaşlar ne yapacak? konuyla ilgili İstanbul’da yapılan uygulama şu şekilde;

İstanbul’da Alkolden Alınan Ehliyet İşlemleri
Alkolden alınan alınan ehliyetlerin tekrar geri alınması için gerekli bilgiler aşağıdadır. Konuyla ilgili yapılması gereken işlem Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimine katılmaktır. yani kısacası SÜDGE eğitimine katılmaktır.
Sürücü Davranışlarını geliştirme eğitiminin sürücü kurslarıyla hiç bir ilgisi yoktur. Her ilde İl Sağlık Müdürlükleri bu eğitimi vermektedir.
Aşağıdaki bilgiler ön bilgi amaçlıdır. Kesin bilgi İl Sağlık Müdürlükleri
İlgili link: https://istanbulism.saglik.gov.tr/ sayfalarından bulunabilir.

İlk defa alkolden alınan sürücü belgelerine 6 ay süreyle el konulur. Süresi dolduğunda ödenmiş cezanın makbuzu ve ehliyet alınma tutanağı ile birlikte bağlı bulunan bölgenin trafik bürosuna başvuru yapılır.

Ehliyeti 2 yıl süreyle geri alınan sürücüler, İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİ, SÜDGE (Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi) Biriminde başvurarak ilgili eğitimi almak zorundadırlar.
Eğitimler 4 hafta sürer. Eğitim öncesi ve sonrasında kişilerin psikiyatri doktor görüşmesine tabi tutulurlar.
Eğitimi tamamlamak için ehliyet süresinin dolmasına gerek yoktur. En gec 1 yıl öncesinden mutlaka başvuru yapınız.

RUH SAĞLIĞI PROGRAMLARI BİRİMİ
İşlem Adı : Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi
Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi uygulanılır.

Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Programları Birimi tarafından yürütülmektedir.

Sürücülerin, sürücü belgesinin geri alındığı tarihten itibaren 12 ay içerisinde sürücü davranışlarını geliştirme eğitim merkezine müracaatları zorunludur. Bu süre içinde aşağıdaki belgeler ile birlikte Müdürlüğümüze başvurulur;

Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Gerekli Belgeler

Eğitim programına katılma isteğini belirten dilekçe,
Trafik zabıtası tarafından düzenlenen sürücü belgesi veya geri alma tutanağı örneği (eğer yoksa Sürücü Sicil Kaydı)
Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,
4 adet fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş).
1500 TL eğitim ücreti ( 2019 yılı için )
Halk Bankası Cağaloğlu Şubesi

IBAN Numarası : TR23 0001 2009 7580 0006 0000 09

(Eğitim ücreti, Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi (SÜDGE) eğitim ücreti adı altında ve Sürücünün adı – soyadı yer alacak şekilde yatırılacaktır. EFT ile işlem yapan sürücüler için, Alıcı adı: ‘İstanbul Kurumlar Döner Sermaye Saymanlığı’ Alıcı hesap rumuzu : ‘İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ olarak belirtilmelidir. Ücretin EFT ile yatırılması durumunda banka şubesinden imzalı, mühürlü dekont alınması gerekmektedir.)

Sürücü Davranışları Eğitimi (SÜDGE) kayıtları Zeytinburnu Ek Binamızda yapılmakta olup ayrıca kayıt işlemi yaptıracak olan sürücüler eğitim ücretini binamızdaki vezneye de yatırabilirler, veznemiz saat 15.30’ya kadar hizmet vermektedir. (kredi kartı kabul edilmez, nakit yatırılır).

Adres Bilgisi:

10. yıl caddesi Cinoğlu Çıkmazı No:10 ZEYTİNBURNU

( Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi arkası, eski hıfzıssıhha enstitüsü binası)

Tel: 0212 679 93 13 / 4139-4169

Faks: 0 (212) 679 93 17

Zeytinburnu:

– Eminönü’nden 93 nolu , Beyazıt’tan 93C nolu, Taksim’den 93T nolu, Mecidiyeköy’den 93M nolu otobüsler : “Göğüs Hastanesi” Durağı

– Tramvayla Akşemseddin durağı na 10 dk. yürüme mesafesi.

– Marmaray Kazlıçeşme durağı na 10 – 15 dk. yürüme mesafesi.

– Topkapı’dan Zeytinburnu minibüsleri.

Başvuru Şekli

Postayla yapılan başvurular kabul edilmez.

İlgili kişi şahsen başvurmak zorundadır.

Özel Durumlar

Başvuru işlemleri ile Sürücü Davranışları Geliştirme Belgesinin teslim alma işlemleri noterden vekalet verilen şahıslarca da yürütülebilir.

Südge Ders Notları

Özel Durumlar
Başvuru işlemleri ile Sürücü Davranışları Geliştirme Belgesinin teslim alma işlemleri noterden vekalet verilen şahıslarca da yürütülebilir.

BAŞVURU YAPILACAK BİRİM BİLGİLERİ
RUH SAĞLIĞI PROGRAMLARI BİRİMİ
SÜRÜCÜ DAVRANIŞLARI GELİŞTİRME EĞİTİMİ (SÜDGE)
Derslere kesintisiz devamın esastır. Devamsızlık yapan sürücülerin eğitimlerinin geçersiz sayılır. Eğitimin değerlendirilmesinde sürücünün derslere aktif katılımı, derslerdeki tutum ve davranışları, verilen çalışmaları yerine getirmeleri ve dördüncü haftada yapılan yazılı sınav puanının dikkate alınır.
Biz Üç Kişiyiz Ben Keyfim Ve Kahyası

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

tiktok takipçi satın al takipçi satın al instagram takipçi satın al, instagram takipçi satın al instagram takipçi satın al