SÜDGE Nedir?

SÜDGE Eğitimi Nedir? Başvuru Nereye ve Nasıl Yapılır? 2023

SÜDGE Ders Notları

Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Ders Notları 2023-2024

SÜDGE Ücreti Ne Kadar? Nereye Ödenir?

2023 Yılı SÜDGE Ücreti Ne Kadar? Nereye Ödenir?

Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular 2023-2024

Tüm Yıllarda Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular 2023-2024.

Yeni Konu
0
Konuyu Beğen
Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi Belgesi Ek 3 Belgesini Kaybettim !
Yazar Mesaj
Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi Belgesi Ek 3 Belgesini Kaybettim !

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 48/5 Maddesi ile ilgili 14.09.2004 tarih ve 25583 sayılı Resmi Gazete yayımlanan yönetmelik gereğince alkollü araç kullandığı ikinci kez tespit edilerek sürücü belgesi iki yıllık geçici süreyle el konulan sürücülerin, sürücü belgelerini geri almaları için katılması zorunlu eğitimdir.

SÜDGE Eğitimi İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Eğitimi başarı ile tamamlayan sürücülere Halk Sağlığı Müdürlüklerinden Yönetmelik ekinde yayımlanan EK 3 belgesi yani Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi Belgesi verilmektedir. İki yıl sürenin tamamlanmasının ardından Ek 3 belgesi ile Trafik Tescil Şube müdürlüğüne müracaat edilerek sürücü belgesi geri alınabilmektedir.

Eğitimi başarı ile tamamladım, Halk Sağlığı müdürlüğünce onaylı Ek 3 Belgesi, Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi Belgesini aldım, ancak Ek 3 belgesini kaybettim. Sürücü belgemi nasıl alacağım?

Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi Belgesi, eğitimi başarı ile tamamlayan sürücüye bizzat teslim edilmektedir. Ek 3 belgesi üç nüsha olarak düzenlenmektedir. Düzenlenen bu üç nüshanın biri sürücüye teslim edilir, biri Halk Sağlığı müdürlüğünün arşivine kaldırılır, biri Bölge trafik Müdürlüğüne gönderilmektedir.

Halk sağlığı Müdürlüğünün arşivinde yer alan belge arşiv yönetmeliği gereğince 5 yıl saklanması zorunludur. Beş yılın arkasından tutanakla imha edilir.

Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne gönderilen nüsha, arşiv yönetmeliği gereğince saklanmak ve sürücü (vatandaş) tarafından temin edilmesi talep edilmesi durumunda temin edilmekle yükümlüdür. Arşiv yönetmeliği gereğince iki yıl arşivde saklanan belge sürücünün ehliyetini almış olduğu ilin Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne gönderilir.

Ek 3 belgesini yani Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi Belgesini kaybetmeniz durumunda; eğitim aldığınız ildeki Halk Sağlığı müdürlüğü, ikamet ettiğiniz Trafik tescil şube Müdürlüğü veya ehliyeti aldığınız ildeki Trafik tescil şube Müdürlüğünün arşivinde saklanması zorunlu olduğu için temin edebilirsiniz.
Biz Üç Kişiyiz Ben Keyfim Ve Kahyası

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 2 Ziyaretçi

tiktok takipçi satın al takipçi satın al instagram takipçi satın al, instagram takipçi satın al instagram takipçi satın al